Αισθητική Οδοντιατρική

 
Με τον όρο αισθητική οδοντιατρική γίνεται αναφορά σε όλες τις οδοντιατρικές θεραπείες που εξασφαλίζουν την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση της στοματικής κοιλότητας. Έτσι σε κάθε θεραπεία δίνεται έμφαση τόσο στην διατήρηση του σωστού σχήματος και χρώματος του δοντιού όσο και στην υγεία του περιοδοντίου. Η αισθητική οδοντιατρική αφορά άντρες και γυναίκες που ενδιαφέρονται για την υγεία και την εμφάνισή τους και όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα αστραφτερό χαμόγελο και να χαμογελούν άφοβα.

Ένα ελκυστικό χαμόγελο προσθέτει όχι μόνο ψυχική ευεξία, αλλά και ποιότητα στη ζωή μας. Τονώνεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση μας και έτσι έχουμε θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η αποκατάσταση και διατήρηση των σωστών αναλογιών του κάτω τριτημορίου του προσώπου εξασφαλίζει μια φυσική εμφάνιση του προσώπου. Με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται η φυσική φθορά των δοντιών με αποτέλεσμα τόσο το σχήμα όσο και το χρώμα να αλλοιώνεται, ενώ ταυτόχρονα η μείωση του μυϊκού τόνου συνεχώς και αυξάνεται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων γύρω από το στόμα και ταυτόχρονα την πτώση των γωνιών του στόματος.

Ο οδοντίατρος καλείται να αποκαταστήσει την αρμονία και συμμετρία με την σωστή χρήση τεχνικών και υλικών και διαθέτει πλέον τη δυνατότητα, μετά την κατάρτιση ενός σχεδίου θεραπείας, να αποκαταστήσει τον ασθενή που επιθυμεί να “φτιάξει” το χαμογελό του χρησιμοποιώντας ολοκεραμικές όψεις, όψεις ρητίνης, στεφάνες ολοκεραμικές και μεταλλοκεραμικές και τέλος με μια λεύκανση η οποία θα “φωτίσει” το χαμόγελο ανοίγοντας το χρώμα των φυσικών δοντιών.

Μετά τη μελέτη του κάθε περιστατικού προτείνονται στον ασθενή οι διάφορες θεραπευτικές λύσεις και εν συνεχεία μετά την ολοκλήρωση του διαγνωστικού κερώματος υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς αυτού ενδoστοματικά χωρίς την παραμικρή παρέμβαση (mock-up). Mε τη βοήθεια του κλινικού αλλά και με την οικονομική δυνατότητα του κάθε άτομου επιλέγεται τελικώς το κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα. Αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία και μόνο συνεδρία ή να χωριστεί η θεραπεία σε κομμάτια, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 

Λεύκανση

 
Με μία απόλυτα ασφαλή μέθοδο χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στα δόντια επιτυγχάνεται ένα αστραφτερό και φωτεινό χαμόγελο, αρκετούς τόνους πιο ανοικτό από το αρχικό. Πριν τη λεύκανση πραγματοποιείται καθαρισμός και γυάλισμα των δοντιών. Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα συστήνεται η αποφυγή του καπνίσματος και η χρήση καφέ και κόκκινου κρασιού για 2-3 μέρες. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργηθεί μια παροδική ευαισθησία (24 ώρες).

Μάθετε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη λεύκανση των δοντιών!

Δείτε περιστατικά αποκατάστασης ασθενών με αισθητικά προβλήματα.